Stefanie's ultieme recept voor een energieboost!
Het koffiezetapparaat begint te lopen zodra je opstaat, na de intense ochtendmeeting geniet je van een tweede kop zwart goud en het middagdipje bestrijd je met een dubbele cappuccino. Maar die derde (of was het je vierde?) kop koffie werkt precies minder goed dan de eerste. Herkenbaar?
Als je te veel koffie drinkt, kan je last krijgen van hoofdpijn, nervositeit en buikklachten. Niks mis met een kopje koffie, maar beperk het aantal koffies per dag en maak er een mindful momentje van. Ruik, proef, geniet en neem de tijd om je batterijen weer even op te laden.
Nood aan een nieuwe energieboost? Die krijg je makkelijk en snel door genoeg water te drinken. Gewoon water vind je maar saai? Experimenteer eens met infused water. Vul een karaf water aan met takjes munt of rozemarijn, schijfjes (onbespoten!) citrusvruchten en je favoriete fruit. Frambozen, nectarines of aardbeien zijn heerlijke smaakmakers. Wedden dat je dit water in no time opdrinkt? Bye bye hoofdpijn en gebrek aan concentratie!
Een extra boost nodig? Ginger to the rescue! Maak een voorraad ‘jamu’, een Balinees drankje op basis van gember, citroen en kurkuma. Dit energiedrankje werkt tien keer beter dan eender welke cafeïnebom vol suiker.
Wat heb je nodig voor jamu?
-
50 gram gember
-
250 ml water
-
250 ml biologisch ongezoet appelsap
-
1/2 theelepel kurkumapoeder
-
Zwarte peper
-
Sap van 1 of 2 citroenen
Hoe maak je het?
-
Spoel en schil de gember en snij in grote stukken. Blend samen met het water tot de gember fijngemalen is. Dit sap kan je eventueel zeven.
-
Voeg het appelsap, de kurkuma, de peper en het citroensap toe aan het gemberwater en roer goed.
-
Bewaar in een fles in de koelkast. Drink warm of koud.