Celien over gezonde eetgewoontes
MEET CELIEN
Gastredacteur Celien van Healthy Habits is een gepassioneerde diëtiste met een grote passie voor gezonde voeding. Met haar antidieetvisie wil ze mensen helpen om te genieten van een gezonde levensstijl.
ID-KIT
-
Naam: Celien Rombouts
-
Blog & Project: Healthy Habits
-
Workshops: Starten met intuïtief eten/ Hack your habits / Destination healthy habits
-
Project: Boost, samen met psychologe en personal trainer Gudrun https://getyourboost.be
-
Website: https://healthyhabitscelien.be
Wie is Celien?
Celien Rombouts is een gepassioneerde diëtiste en intuïtief-etencoach. Ze runt haar eigen bedrijf Healthy Habits waar ze mensen helpt om een gezonde levensstijl en een fijne relatie met voeding te ontwikkelen. Zo vertelt ze het zelf: “In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet mijn taak om mensen te laten afvallen, maar om mensen gezonder te maken, mentaal én fysiek. Dat is ook waar ik elke dag met veel plezier voor opsta en waar ik tonnen energie uit haal.”
Zo ga je voor gezond beleg
Een lekkere lunch, het is niet altijd eenvoudig. Laat staan dat we genoeg inspiratie hebben om er een voedzame lunch van te maken. In deze blogpost leg ik je uit hoe je kan gaan voor gezond beleg op je boterham, cracker, broodje of wrap!
De laatste jaren zien we een enorme evolutie in beleg. Meer en meer wordt er aangeraden om voor plantaardig broodbeleg te gaan. Slim én noodzakelijk. Want te veel vlees eten (vooral bewerkt vlees) is niet gezond en niet goed voor het milieu en de dieren.
Maar als we vlees moeten verminderen, wat kunnen we dan wel nog op onze boterham doen? Er valt al snel een heel aanbod weg. Geen paniek! Plantaardige opties zijn er des te meer.
Denk maar aan:
- hummus
- groentespread zoals tzatziki
- notenpasta
- gegrilde groenten
- fruit.
Plantaardig beleg hoeft niet saai te zijn. Je kan er alle kanten mee uit! En daarnaast zijn er een heel aantal niet-plantaardige opties die zeker ook een voedzame keuze zijn:
- eieren
- cottage cheese of mozzarella
- vis
- plattekaas.
Voor mij zit de smaak vooral in het combineren van verschillende dingen. Hummus kan op zich vrij eentonig zijn, maar je kan het meteen pimpen met een beetje veldsla en tomaatjes. Cottage cheese an sich is ook niet meteen de grote smaakbom, maar als je het combineert met een beetje peper, zout en radijsjes tover je zo een lekkere combinatie op je broodje!
Weinig inspiratie? Check Pinterest! Je wordt er overspoeld met ideeën. Byebye saaie lunches, helloooo gezonde én lekkere alternatieven.