Tip 3: Zo maak je een gezond broodje preparé
De klassieke preparé in een vegetarische en gezondere versie? Check dit pittige, zoete recept van The Messy Chef himself.
Mijn vegetarische en tevens gezondere versie van de klassieke preparé is van vele markten thuis. Zelfs voor mij. Serveer als een hapje of beleg er gewoon je broodje mee. Voor iemand die bij de slager zelden buitenkomt zonder een potje preparé van de chef is deze variant echt een schot in de roos. Hij is zoet, pittig en zelfs een beetje vlezig en vullend door het gebruik van de kikkererwten. Dat maakt dat hij vooral ook op het vlak van mondgevoel en textuur zeer goed te vergelijken is met ‘echte’ preparé. Afwerken doe ik met klassieke toppings: kappertjes, augurkjes, ui en tuinkers. Probeer het zelf. Gezonder en toch een waar feest. Da’s echt genieten!
Dit heb je nodig
- 300 g kikkererwten
- 10 g zongedroogde tomaatjes
- 1 geroosterde paprika uit blik
- 1 teentje look
- Paar druppels tabasco
- 1/2 citroen
- Peper en zout
- 2 tl kappertjes
- 1 grote augurk
- 1 ui
- Tuinkers
- Sneetje brood, stokbrood
Zo ga je te werk
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde pasta. Voeg wat van de olie van de tomaatjes toe indien nodig. Werk af met kappertjes, een fijngesneden ui en tuinkers en serveer op een stukje brood.