Tip 7: Gezonde yoghurt-on-the-go
Een reddend tussendoortje om on-the-go de grootste honger te stillen? Chef Jelle got you covered!
Ik heb weleens een koekje uit de koekentrommel van mijn dochter meegenomen. Of een mooi ingepakt verjaardagscakeje van een van haar klasgenootjes opgegeten. Dat plotselinge hongergevoel schuilt bij mij om elke hoek. Als een bijna onzichtbare alligator in het bruingroen water. Geruisloos, klaar om toe te happen. Die plotselinge ‘hongertjes’ zetten mij vaak aan tot wanhopige pogingen om ze te stillen.
Om dat te vermijden, probeer ik tegenwoordig de honger voor te zijn. Of om een paar standaard-, gezondere alternatieven te voorzien. Voor in geval van nood. Zoals deze yoghurt met banaan, honing en gekaramelliseerde macadamianoten. Ingrediënten die ik steevast in huis heb en die samen een heerlijke, reddend tussendoortje vormen. Veilig opgesloten in een potje.
Ik neem ze mee naar mijn werk, onderweg, voor na het sporten, … Een voorbereid man is geen hongerige man.
Dit heb je nodig (2 potjes)
- 300 g Griekse yoghurt
- 2 bananen
- 2 el honing
- 90 g macadamianoten
- 1 el honing (afwerking)
- Blaadje munt
Zo ga je te werk
- Rooster de noten in een pan zonder vetstof.
- Voeg de honing toe en laat de noten 1 minuut karamelliseren. Giet ze dan uit op een vel bakpapier en laat afkoelen. Opgelet, niet aanraken met je vingers!
- Snijd de banaan in plakjes en doe ze samen met de yoghurt in de potjes.
- Hak de noten een beetje fijn en voeg ze toe. Werk in laagjes.
- Werk af met nog een paar druppels honing en wat munt. Dekseltje toe en klaar om mee te nemen!