Recept: de lekkerste kaas-fruit combi
“Het is het smeuïge en romige karakter van kaas dat in perfect contrast is met het zoete en soms scherpe randje van fruit en dat de twee zo nauw in het echt verbindt”
THE PERFECT MATCH
Mekaar af en toe eens afbreken, maar vooral mekaar tot een hoger niveau brengen. In goede en slechte dagen. Da’s waar een goed huwelijk om draait. Het is het smeuïge en romige karakter van kaas dat in perfect contrast is met het zoete en soms scherpe randje van fruit en dat de twee zo nauw in het echt verbind. Het fruitige helpt om het vetgehalte van de kaas af te breken en tegelijkertijd geeft de kaas extra body aan het fruit.
Denk maar aan aardbeien met burrata, peer en mascarpone, druifjes met Oud Brugge kaas, vijgen en gorgonzola… Je kan het zo gek niet bedenken.
FAVORIET GERECHT
Al is er één huwelijk dat voor mij de geschiedenis zal blijven ingaan als het voorbeeld van hoe het zou moeten zijn dan is het de combinatie appel en brie.Oordeel zelf met onderstaand receptje.
Brie uit de oven met appel en dragon salsa
Dit heb je nodig:
2 personen
- 340 g Brie (verpakt in rode vorm)
- 2 takjes tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
- 1tl honing
- 1 appel
- 1 dragonplantje
- ½ rode ui
- 3 el olijfolie
- Peper en zout
- 1 eetlepel witte balsamico
- 40 g rozijnen
- Panos stokbroodje natuur
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven op 200 graden (boven en onder warmte)
- Neem een rond ovenschaaltje waar de kaas perfect in past. Voeg de tijm toe en giet er een beetje van de honing over. Zet gedurende 10 minuten in de oven tot wanneer de kaas mooi gesmolten is.
- Schil de appel. Snijd in fijne blokjes en doe hetzelfde met de ui. Roer de beide onder mekaar in een kommetje. Voeg fijngesneden dragon en de rozijnen toe. Meng er de olijfolie en de balsamico onder en kruid met peper en zout.
- Haal de kaas uit de oven en dresseer er een deel van de salsa over. Serveer met stukjes brood en doppen maar!