Zo maak je zout-zachte pizzabroodjes
“Combineer zoute zeevruchten, gerookte vis,… bij voorkeur met een zachte en romige kaas.”
ZOUT + ZACHT
Vis en kaas, het is niet het meest voor de hand liggend koppel. Maar het kan werken. Over de jaren heen heb ik heel wat dates tussen die twee gearrangeerd. Soms bleef het bij een vluchtige onenightstand, maar gelukkig was ik net wat vaker getuige van een mooie ceremonie.
De regel is simpel. Probeer zout en zout te vermijden. Maar geef gerust je moot kabeljauw of zalm een korstje van Parmezaanse kaas in de plaats van te kruiden met zout. Combineer zoute zeevruchten, gerookte vis,… bij voorkeur met een zachte en romige kaas. Dan kan het wel. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een pizza met gerookte zalm, kruidenkaas en mozzarella.
FAVORIET GERECHT
Pizzabroodjes met kruidenkaas en gerookte zalm zijn een gedroomd zout-zacht duo
Dit heb je nodig (voor 2 pizzabroodjes)
- 1 Panos stokbroodje wit
- 100 g kruidenkaas
- 1 rode ui
- 150 gram gerookte zalm
- 50 g geraspte mozzarella
- 75 g rucola
- Paar druppels citroen
- Peper
- Olijfolie
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de broodjes horizontaal door en beleg met de kruidenkaas.
- Snijd de ui fijn. Beleg de broodjes met de zalm en voeg dan de ui toe. Werk af met geraspte mozzarella en peper van de molen.
- Bak 10 minuten in de oven tot wanneer de broodjes krokant zijn en de kaas gesmolten is.
- Werk af met rucola, een paar druppels olijfolie en een paar druppels citroensap.